✓Snabb leverans ✓Frakt från 89:-

The Bastard | Tomahawk med chimichurri

|19/04, 2023

The Bastard | Tomahawk med chimichurri

Ta din Tomahawk till nästa nivå med benmärgs-chimichurri. Vad är egentligen chimichurri? Chimichurri är en argentinsk sås/marinad som ofta används till grillat kött. Denna chimichurri tillagas med rökt benmärg för extra smak och textur. Till den behöver du märgben som helst ska vara skurna på längden. När benen är skurna kan du enkelt skrapa ut benmärgen. Benmärgen röks och blandas sedan med tomater och kryddor innan den serveras tillsammans med en nygrillad Tomahawk. Chimichurrin med benmärg kan förstås användas som tillbehör till all sorts kött, inte bara stora Tomahawks. Servera den med en grillad biff, entrecôte eller varför inte en klassisk korv. 

Fler recept för din kamadogrill hittar du här.



TID: 1-2 TIMMAR  |  TYP: NÖTKÖTT  |  ANTAL PERSONER: 4 


DU BEHÖVER



GÖR SÅ HÄR

  1. Värm upp din Bastard till en temperatur på 200 grader, indirekt värme. Pensla kycklingarna med lite solrosolja och sprid sedan ut ruben jämnt över kycklingen.
  2. Ställ sedan kycklingarna upprätt med bakdelen på burkarna, eller en bird sitter, och placera dem på The Bastard. Sätt i Bluetooth-termometern i en kyckling (den tjockaste) och tillaga i ca 35 minuter.
  3. Fyll The Bastard Sizzlerpanna med potatis och droppa över rejält med olivolja. Placera pannan med potatis under kycklingarna, på den keramiska stenen, så att kycklingarnas safter faller ned till potatisen. Pensla kycklingarna med BBQ-sås och tillaga i cirka 20 minuter till. Under tiden, pensla kycklingarna med såsen då och då.
  4. Ta bort kycklingen från grillen när den når en kärntemperatur på 72 grader. 
  5. Servera med potatisen och eventuellt lite grönsaker eller en sallad.