✓Snabb leverans ✓Frakt från 89:-

The Bastard | Recept Spare ribs 3-2-1

|15/05, 2023

The Bastard | Recept Spare ribs 3-2-1


Hur gör tillagar man bäst klassiska revbensspjäll på kamadogrillen? Gör så här! Det här receptet tar lite tid. Men vad passar bättre än att tillaga spareribs på helgen, i solskenet, med en öl i handen?

Fler recept för din kamadogrill hittar du här.



TID: 6 TIMMAR  |  TYP: FLÄSK  |  ANTAL PERSONER: VALFRITT


DU BEHÖVER



GÖR SÅ HÄR

  1. Ta bort hinnan på insidan av revbenen med hushållspapper.
  2. Strö generöst med grillrub över revbenen och gnid in det ordentligt i köttet. (Gör detta helst en dag i förväg, låt ligga minst 12 timmar i kylskåpet)
  3. Värm upp grillen till 130°C och placera bitarna av rökved direkt på den glödande grillkolen, sätt din Plate Setter emellan och lägg revbenen i ditt revbensställ på gallret.
  4. Låt spjällen röka i ungefär 20 minuter och sänk sedan temperaturen till cirka 110°C och rök revbenen i ytterligare 2 timmar och 40 minuter vid denna temperatur (3*). 
  5. Omslut revbenen med slaktarpapper eller aluminiumfolie och häll över lite Jack Daniels med lite honung, omslut väl och tillaga i ytterligare 2 timmar vid 120°C (2*). 
  6. Ta bort aluminiumfolien/slaktarpappret och lägg tillbaka ribbsen i ställningen. Sedan, under den sista timmen, pensla dem regelbundet (var 10:e minut) med BBQ-såsen (1*).

    *3-2-1 metoden ska ses som en riktlinje för tiden: 3 timmar, 2 timmar, 1 timme. Du måste alltid ta hänsyn till revbenens tjocklek.