✓Snabb leverans ✓Frakt från 89:-

The Bastard | Recept Focaccia

|12/05, 2023

The Bastard | Recept Focaccia

Kan man baka bröd på kamadogrillen? Självklart! Elden flammar, doften av glödande kol fyller luften och du står framför en glödhet The Bastard, redo att baka en mjuk och doftande focaccia. Degen förbereds medan grillen hettas upp. Lägg sedan den färdiga degen på grillen och se på medan den sakta jäser och får en vacker gyllenbrun färg. Doften är oemotståndlig!

Fler recept för din kamadogrill hittar du här.



TID: 60 MINUTER  |  TYP: BRÖD  |  ANTAL PERSONER: 6-8 


DU BEHÖVER


  • 480 g mjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk torrjäst
  • 470 ml vatten
  • Smör 
  • 180 ml olivolja
  • Ev. färska örter, tomater, oliver och lök


GÖR SÅ HÄR

  1. Värm upp grillen med indirekt värme till 220 grader. 
  2. Blanda mjöl, salt, jäst och vatten i en skål. Rör om med en slev tills det bildar en kladdig men sammanhängande deg. Häll lite olivolja över degen och fördela det jämnt över toppen så att den inte torkar ut. Täck skålen och ställ den i kylskåpet i 18-22 timmar. 
  3. Smörj insidan av en gjutjärnspanna med smör och droppa lite olja i mitten. Ta ut degen från kylskåpet, separera den från kanterna av skålen och forma den till en boll. Placera försiktigt degbollen i mitten av pannan. 
  4. Låt gjutjärnspannan med degen vila (på köksbänken, inte i kylskåpet) i ytterligare 3-4 timmar tills den har fördubblats i storlek. Droppa ännu lite olivolja över degen och använd fingertopparna för att skapa 3-4 fördjupningar i degen. Tillsätt eventuellt några extra oliver, lök eller örter efter smak. 
  5. Placera focaccian på den indirekta värmen i grillen. Grädda i 30 minuter eller tills toppen är gyllenbrun. 
  6. Ta bort från grillen och låt focaccian svalna på ett galler, ej i pannan.