✓Snabb leverans ✓Frakt från 89:-

The Bastard | Pulled pork 2.0

|17/05, 2022

The Bastard | Pulled pork 2.0

Längtar du efter att laga mat på din kamadogrill? Prova detta fantastiska recept på en saftig pulled pork-macka, toppad med Bastard Barbacoa Picante. Förbered fläsket genom att marinera det över natten. Låt det sedan rökas och tillaga det tillsammans med öl, grönsaker och örter för en extra fyllig smak. Använd "bear claws" för att dra isär det mjuka köttet och stek det till perfekt krispighet. Fler recept för din kamadogrill hittar du här.


TID: 6-7 TIMMAR  |  TYP: FLÄSK  |  ANTAL PERSONER: 6 


DU BEHÖVER


  • 2,5 kg fläsk 
  • The Bastard Lucifer Delight rub 
  • 3 nävar rökspån (Cherry, Hickory eller äpple) 
  • 2 morötter 
  • 1 purjolök 
  • 2 gula lökar 
  • 3 klyftor vitlök 
  • 1 snackpaprika 
  • 1 näve färsk rosmarin 
  • 1 näve färsk timjan 
  • 2 lagerblad 
  • 3 sjärnanis 
  • 1 flaska Ginger beer 
  • 2,5 liter nötköttsfond 
  • 1 påse brioche-bröd 
  • The Bastard Barbacoa Picante sauce



GÖR SÅ HÄR

  1. Låt köttet nå rumstemperatur, ta ut den ur kylen cirka 1 eller 2 timmar innan tillagning. 
  2. Skär vid behov bort överflödigt fett från köttet. Ta inte bort för mycket! 
  3. Häll en liten mängd olivolja över köttet och strö rejält med rub och fördela jämnt. Ställ övertäckt i kylen och låt stå över natten. 
  4. Ta nästa dag ut köttet ur kylen tidigt så att det hinner få rumstemperatur innan tillagning. Tänd The Bastard-grill och låt temperaturen stiga till cirka 150°C. Sprid ut några bitar rökspån över kolet i valfri smak. 
  5. Placera en Plate Setter på din grill, placera det marinerade köttet ovanpå och låt röken lägga sig tills den överflödiga röken är borta. 
  6. Ta köttet från grillen och ställ in i en Dutch Oven, tillsätt grönsakerna, örterna, kryddorna och häll över Ginger beer tillsammans med fonden. 
  7. Sätt Halfmoon Drip Pan (2x) på din grillplatta och placera gallret ovanför den, placera din Dutch Oven ovanpå och låt köttet koka i cirka 3 till 4 timmar vid 200°C. Kontrollera däremellan om det fortfarande finns tillräckligt med vätska, tillsätt mer fond om det behövs för att få ett riktigt saftigt kött. 
  8. Så fort köttet börjar falla isär nästan helt, ta ut det och låt det svalna under slaktpapper eller aluminium i cirka 20 minuter. 
  9. Dra isär köttet med 2 Bear Claws. Lägg en Halfmoon grillplatta i gjutjärn direkt över kolen och låt den bli väldigt varm, upp till  mellan 220°C till 240°C. Stek Pulled Pork-bitarna med lite Barbacoa Picante tills de är fina och krispiga på utsidan. 
  10. Skiva upp det färska Brioche-brödet och toppa med den stekta, möra, saftiga Pulled Porken och ringla Barbacoa Picante-sås över. Garnera med färsk koriander och hugg in!