✓Snabb leverans ✓Frakt från 89:-

The Bastard | Beer can chicken

|19/04, 2023

The Bastard | Beer can chicken

Den Holländska cyklisten Laurens ten Dam lagar ett av sina favoritrecept; Beer can chicken! På fredagseftermiddagar, efter att ha cyklat och spelat in sin podcast, skyndar sig Laurens hem till sin Bastard för att laga middag. De klassiska revbensspjällen har serverats många fredagar, men en favorit hos hela familjen är det här receptet på Beer can chicken. 

  • Kycklingen släpper mycket safter och fett - se till att ta vara på den när du tillagar potatisen.
  • Det går att använda vilken öl som helst för detta recept. 
  • Använd en Bird Sitter för att tillföra extra smak.

Fler recept för din kamadogrill hittar du här.



TID: 1-2 TIMMAR  |  TYP: FÅGEL  |  ANTAL PERSONER: 6 


DU BEHÖVER



GÖR SÅ HÄR

  1. Värm upp din Bastard till en temperatur på 200 grader, indirekt värme. Pensla kycklingarna med lite solrosolja och sprid sedan ut ruben jämnt över kycklingen.
  2. Ställ sedan kycklingarna upprätt med bakdelen på burkarna, eller en bird sitter, och placera dem på The Bastard. Sätt i Bluetooth-termometern i en kyckling (den tjockaste) och tillaga i ca 35 minuter.
  3. Fyll The Bastard Sizzlerpanna med potatis och droppa över rejält med olivolja. Placera pannan med potatis under kycklingarna, på den keramiska stenen, så att kycklingarnas safter faller ned till potatisen. Pensla kycklingarna med BBQ-sås och tillaga i cirka 20 minuter till. Under tiden, pensla kycklingarna med såsen då och då.
  4. Ta bort kycklingen från grillen när den når en kärntemperatur på 72 grader. 
  5. Servera med potatisen och eventuellt lite grönsaker eller en sallad.